Menu

Industrieel coatingwerk

Industrieel coatingwerk
Lees verder

Natlakken

Natlakken
Lees meer

Voorbehandeling

Voorbehandeling
Lees verder

Coatingtypes

Coaten

De keuze voor de juiste coating is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  • Het materiaal en de eventuele grondlaag van het te bewerken product. 
  • De ligging van het product is essentieel. Staat het binnen, buiten of op een kwetsbare plek, zoals bijvoorbeeld aan zee.
  • Het doel van het product is belangrijk. Hebben wij bijvoorbeeld te maken met een sier- of kunstvoorwerp. 
  • Een object geplaatst in kustgebied of industriegebied  heeft een veel ‘zwaarder’ systeem nodig dan datzelfde object in een landelijk gebied.

Poedercoaten

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een geaard product gespoten. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven wordt uitgehard bij een temperatuur van 180-200 graden. Poederlak wordt toegepast op verschillende metalen variërend van dun plaat- en profielmateriaal tot en met zwaar constructiestaal. Poeder bevat bindmiddel, pigment en hulpstoffen die voor verschillende eigenschappen zorgen zoals uitharding, vloei, glans en kleur. Verschillende typen poeder zijn verkrijgbaar, ieder met zijn eigen eigenschappen en toepassingen.

Offerte aanvragen

Epoxypoeder

Het oudste type poedercoating wordt gemaakt van epoxyharsen, vandaar de populaire naam epoxeren. Epoxypoeder heeft een goede vloeiing, goede chemische bestendigheid en goede weerstand tegen mechanische belasting.

Epoxy-polyesterpoeder

Het meeste toegepaste poedertype voor binnentoepassing is gemaakt van epoxy- en polyesterhars (hybride poedercoating). Epoxy-polyesterpoeder heeft nagenoeg dezelfde kenmerken als de epoxypoeder. Epoxy-polyesterpoeder is minder bestand tegen alkaliën en oplosmiddelen, maar beter bestand tegen vergeling.

Polyesterpoeder

Dit type poeder wordt gebruikt voor het coaten van producten voor buitentoepassing. Polyesterpoeder heeft een goede corrosiewering en is goed bestand tegen water en UV-belasting.

Super Durable poeder

Super Durable poeder heeft een excellente buitenduurzaamheid. In vergelijking tot de normale polyesterpoeder kan worden gezegd dat de weerstand tegen verkleuren en verkrijten vele malen hoger ligt. Kleur- en glansbehoud worden door de poederfabrikant 25 jaar gegarandeerd.

Natlakken

Natlakken, ook wel verfspuiten genoemd, is de meest gebruikte conserveringsmethode om producten en materialen te voorzien van een laag verf.

Natlakken zijn vloeibare producten die organische deklagen vormen. Deze coatings zijn verkrijgbaar in een vrijwel onbeperkt aantal kleuren. Daarnaast zijn er een groot aantal glansgraden, diverse oppervlaktestructuren en diverse oppervlakte-effecten mogelijk. Vaak worden er meerdere lagen aangebracht die als regel niet dezelfde samenstelling hebben, maar waarbij iedere laag een specifieke functie vervult. Een meer-lagensysteem wordt toegepast op voorwerpen waaraan in esthetisch opzicht en/of qua corrosiebestendigheid hoge eisen worden gesteld.  De lakken kunnen luchtdrogend, chemisch drogend of thermisch drogend zijn.

De verschillende toepassingsgebieden:

  • esthetische kleurcoating;
  • effect- en structuurcoating;
  • corrosiewerende coating;
  • isolerende coating;
  • geleidende coating;
  • camouflage coating.

De laklagen kunnen volgens verschillende normeringen  aangebracht worden, zoals ISO 12944, corrosie klassen C1 tm C5.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op!

Offerte aanvragen

Contact


Deege Metaal Finishing B.V.
Centurionbaan 90
3769 AV Soesterberg

+31 (0)346 - 351 562
info@dmf-coating.nl

Contactformulier

Wij bellen u


Kwaliteitsnormen